pátek 25. října 2013

Začátek - Nezačátek




Vždycky jsem měla ráda sport a pohyb vůbec-no ačkoliv to tak moc nevypadalo-byla jsem totiž pěknej cvalík :). Postupem času jsem z toho trošku vyrostla, v pubertě jsem měla hooodně pohybu:), ale tím můj boj za dokonalou postavou neskončil, naopak.
Velice mě bavilo chodit na skupinová cvičení. Vyzkoušela jsem např. aerobic a step aerobic- to mě vážně moc bavilo, fitbox, heat, zumbu, pilates, bosu, bodyform. Absolvovala jsem také kurz snižování nadváhy (zhruba tak před rokem a půl), takže mám nějaké základní znalosti, co se zdravého stravování týče, skladby jídla, pohybu atd.... Takže to byl teda ten začátek.

No a nezačátek? Ten začal :) tak v červnu tohoto roku, kdy jsem si prostě řekla, že už  musím konečně na sobě trochu víc máknout, že nestačí podobu půl roku dvakrát týdně chodit na bodyform (někdy k tomu třeba 1x na heat) a pak zase čtvrt roku nic. Takže jsem začala od toho června pravidelně každý den cvičit. První měsíc jsem začala s Hankou Kynychovou, vždycky jsem odcvičila tak 2-3 videa. Byla jsem do toho zapálená, měsíc utekl jako voda a mě už to nestačilo, chtěla jsem něco náročnějšího. Od kolegyně z práce jsem měla schované 30 Day Shred od Jillian Michaels, které už jsem tenkrát zkusila a ani nevím, proč jsem ten program dřív neodcvičila celý. No a ani tentokrát jsem celých třicet dní neodcvičila. Spíš jsem si vždycky pustila ten level, na který jsem měla ten den chuť. No ale k Jill se ještě později vrátím, také hlavně kvůli ní jsem s tím každodenním cvičením nepraštila a další měsíc jsem krásně přešla na úžasnou a taky všem známou Zuzku. Těmto jejím workoutům jsem se také věnovala celý měsíc. Poté jsem chtěla vyzkoušet zase něco jiného, a to bylo cvičení s holkama z XHIT Daily-můžu vřele doporučit ;). No a teď zkouším cvičit workouty Marušky - a můžu říct že je to taky pěkná makačka. 



No a teď také to nejdůležitější je samozřejmě jídlo. Po pěti měsících HIIT cvičení, bych měla mít postavičku jako lusk (při mé postavě samozřejmě, kdy myslím, že nemám moc velkou nadváhu, ale mého obalového materiálu je na mém těle stále dost :)), ale vzhledem k tomu, že jsem takovej LAJDÁK :-( , tak změny nejsou nějak závratné. I když si myslím, že jím velmi podobně, jako v době, kdy jsem chodila na kurz, (v té době, zhruba za 3 měsíce jsem shodila 6 kilo), tak ale moje váha za těch pět měsíců spadla jen o nějaké 3,5 kila a to hlavně v prvním měsíci, pak už to moc dolu nešlo. Úbytek v centimetrech také moc nepozoruji, asi jsem to na začátku moc utahovala :), protože na oblečení to trochu cítím, že mi je volnější. Z toho vyplývá, že špatně jím. Můj největší kámen úrazu je večerní uzobávání. Přes den je to všechno v pohodě, ale jakmile jsem večer doma, tak je to boj.


Budu muset na tom zamakat, jinak svého vysněného a zdravého těla těžko dosáhnu.



Můj cíl pro další dny: dodržovat správnou stravovací dobu, hlavně žádné zobání po večeři!!!

5 komentářů:

  1. S tím zobáním po večeři jsme na tom stejně :-) Snažím se, ale někdy to prostě nejde :-D Jinak máš pořád můj obdiv, protože já na videa od Zuzky jen koukám s otevřenou pusou a říkám si "Jooo, jednou to snad taky zvládnu." a zase to zavřu a jdu si pustit Cassey :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, to zobání :/. Jinak si myslím, že cvičení s Cassey je taky pěknej záhul. Ona se tváří strašně mile, ale jakmile začne cvičit, tak si kolikrát říkám, že je mimozemšťan :D....Ale asi takhle nějak se cítím já, když koukám na Shauna, ještě jsem se neodhodlala, takže to vypadá, že se na něj duševně a hlavně tělesně do připravím až ke konci roku. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jooo, mým problémem je také večerní uzobávání. Nejspíš proto mi to hubnutí jde tak pomalu. :/
    Držím ti palce, ať to zvládáš v klidu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mooc děkuji za podporu ;). přesně tak, člověk se snaží poctivě na sobě makat (fyzicky) a pak si to takhle kazím tím jídlem :/ ach jo. Ale jde o to to nevzdávat. "Pomalu, ale přece!". ;)

    OdpovědětVymazat
  5. já se vidím u cvičení Shauna tak někdy za 10 let nejdřív :-D přijde mi, že ten chlap není z týhle planety :-D jsem ráda, že přežiju cvičení s Jill (jednak je to záhul a jednak se jí bojím :-D) :-)

    OdpovědětVymazat